Feltkryptering

Det er muligt at kryptere indholdet af blanketindsendelser, når de er gemt i databasen. Dette kan hjælpe med at sikre, at personer med adgang til Blanketmotoren ikke kan aflæse indholdet af følsomme blanketter. Feltkryptering er aktiv på alle tidspunkter, når data lagres i Blanketmotorens systemer, og dette giver nogle enkelte begrænsninger, som beskrives længere nede.

Hvordan bruger jeg feltkryptering i min blanket?

Feltkryptering skal manuelt slås til på hvert af de felter, hvor denne synes nødvendigt.

Man gør dette ved at sætte flueben i “Encrypt data at rest” i “Control Settings” på hvert felt, som man ønsker skal være krypteret. Det er en god idé at give feltet et sigende navn i “Control Name”, således at man mindsker forvirring, da dataet ikke vil være læsbart i XML-filen hentet fra Test.

feltkryptering.png

Er der begrænsninger ved feltkryptering?

Det er ikke muligt at bruge feltkryptering i Blanketmotorens fælleskomponenter som eksempelvis betaling og medsignering, da vi skal kunne aflæse f.eks. beløb og e-mailadresser.

Hvad er konsekvenserne ved at bruge feltkryptering i blanketter?

Det er ikke konsekvensløst at gøre brug af feltkryptering, hvorfor denne funktionalitet skal anvendes med omtanke.

Hvis man slår feltkryptering til på blot ét felt i en blanket (inklusive hvis man anvender lokale section templates, som gør brug af feltkryptering) sker følgende:

  • Blanketmotor vil ikke gemme PDF-udgaven af blanketter.

    • Der genereres en ny PDF-udgave, hver gang denne skal bruges. Dette kan have små påvirkninger på indholdet, da der ved PDF-generering genberegnes på alle kald for “calculated value” og visse “HTTP Services” ud fra Actions.

  • Det er ikke muligt at hente XML- og PDF-filer fra indsendte blanketter i produktionsmiljøet, mens det dog fortsat er muligt at hente disse filer fra indsendte blanketter i testmiljøet. Bemærk at XML-filerne her hentes med kryptering i de valgte felter.