Blanketmotor Wiki

Velkommen til Blanketmotor Wiki – her kan du finde guides, vejledning og anden hjælp til brug af Blanketmotoren; myndighedernes online-værktøj til at udvikle enkle blanketter, der lever op til de fællesoffentlige krav til digitalisering. Blanketmotoren er baseret på softwaren Orbeon Forms og administreres af Erhvervsstyrelsen.

Hvis du har feedback til indhold og struktur af wikien, hører vi meget gerne fra dig på blanketmotor@erst.dk

 

Søg på indhold i Wikien

Brug *'er for at søge på dele af ord, eksempelvis “fil*” for også at finde “filtype” og “filstørrelse”

Search

 

Wiki’ens opbygning

For at favne bredt blandt de forskellige erfaringsniveauer af Blanketmotorens mange designere, er Wikien bygget op omkring forskellige overordnede temaer. Indhold justeres efter behov, ergo ændres siden løbende.

 


Release notes

De seneste release notes kan ses nedenfor, mens den fulde liste er at finde under Release notes

 

Den 27. maj 2024 blev version 3.7.0 af Blanketmotoren sat i produktion. Releasen indeholder følgende:

 • Sikkerhedsmæssige opdateringer.

 • Fejlrettelse til Borger.dk-integrationen, der muliggør logo i bundbjælken (footeren).

Den 14. maj 2024 blev version 3.6.0 sat i produktion. Denne release indeholder en ny integration til Virk, hvis formål er at sikre, at det igen vil være muligt at overføre løsninger fra Blanketmotor til Virk, nu det tidligere system DIA blev udfaset d. 18. april 2024. Yderligere information om den ny funktionalitet kan findes her.   

Nyttige genveje

 • Login til Blanketmotoren: Du finder Blanketmotoren her, og som oprettet bruger kan du tilgå denne via dit login til MitID Erhverv.

 • Oprettelse, redigering og/eller nedlæggelse af brugere: Ønsker I at oprette/redigere/nedlægge brugere for jeres myndighed i Blanketmotoren, læs da hvordan under pkt. 6 i vores FAQ.

 • Ny i Blanketmotoren: Er jeres myndighed ny i Blanketmotoren? Læs vores Best practice for at komme rigtig godt i gang.

 • Support- og incidenthåndtering: I fald du støder på udfordringer i dit arbejde med nye blanketløsninger, er der hjælp at finde her.

 • Indrapportering af fejl: Vil du gerne indrapportere en oplevet fejl i Blanketmotoren, skal du udfylde vores fejlrapporteringsblanket.

 • Integration af løsninger til Virk: Skal du integrere din Blanketmotorløsning til Virk? Læs om processen her.

 • Generelle spørgsmål til Blanketmotoren: Har du spørgsmål til Blanketmotoren som produkt, eller ønsker du Blanketmotorens Systemtekniske dokumentation eller prismodel, skal du skrive til Blanketmotorens Produktteam på Blanketmotor@erst.dk.

 • Grundprincipperne bag Det Fælles Designsystem: Blanketmotoren er bygget til at understøtte Det Fælles Designsystem, der er et fælles designsystem for alle selvbetjeningsløsninger på Virk og Borger.dk. Du bør derfor gøre dig bekendt med grundprincipperne bag Det Fælles Designsystem i forbindelse med din første blanket. Så skal Blanketmotoren nok hjælpe med det rette look.


Kendte fejl i Blanketmotoren

 • Problemer med indsættelse af logoer i blanketter: Der er i øjeblikket en fejl som gør, at blanketter går i stykker, hvis man bruger Logo-vinduet til at indsætte logoer i en blanket, der allerede har brugt logokomponenten. For at omgå dette problem skal man først manuelt slette den række i blanketten, hvor logoerne er placeret, og så efterfølgende åbne Logo-vinduet i Toolboxen og indsætte logoerne på ny.
  Hvis uheldet er ude, brug da versionshistorikken i blanketoversigten til at genskabe den senest fungerende udgave af blanketten.


 

Recent updates